Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

петак, 19. јун 2015.

Pijana pastrmka - Drunken Trout





Skoro ulovljeno, 4 komada. Jednu mo ovak spremili, 3 ćemo ousšiti.Jedna od retkih rečnih riba na Novom Zelandu i tim više prava poslastica kad dodjemo do nje
Sastojci

1 veća pastrmka
2 čena belog luka
1 kašičica morača
so, biber
rukohvat peršuna
200 ml belog vina
1 šolja bistre supe




Priprema


Iseckati sitno beli luk, pomešati sa malo ulja, sokom od limuna, začinom i peršunom
Posoliti pastrmku, napuniti začinima i limunom u posudu za pečenje.Peći nekih 15 min na 200C, pa politi sa malo belog vina.Tokom pečenja zalivati pastrmku sa vinom, nasuti i malo 
bistre supe ,oko 1 šolju
.Peći nekih 20 do 30 minuta

Ja sam uz ovo servirala, krompir salatu i barenu Potočarku

2 коментара:

Dragana Petrovic је рекао...

Odlično! Vidiš, nije mi palo da "opijanim" pastrmku... al bih mogla. Kažu da se posle uz jelo pije ono čime se zalivalo, pa će mi belo vino baš prijati ♥

Анониман је рекао...

Ja uz ribu često koristim vino i nekako mi bude super

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer