среда, 24. јун 2015.

Torta Varaždin


Moram da priznam da nisam nikad ni čula ni jela ovu izgleda svetski poznatu tortu! Sve dok nisam razgledala recepte sa čokoladom  i naišla i na nju! Ja sam je još malo modifijovala i dodala kremu od kestena.Zaista izvrsna torta i još više zato što je naša!


Sastojci

225 g putera
225 g sitnog šećera
200g  čokolade za kuvanje
6 jaja odvojeno  žumanaca i belanca
130 g prosejanog brašna
I za
dekoraciju izrenadana čokolada

Fil

250 ml punomasne pavlake
450g pirea od kestena
115 g sitnog šećera

Za premaz

150g neslanog putera
150 g prosejanog šećera u prahu
115g istopljene čokolade za kuvanje

Priprema

Predgrejemo rernu na 180 stepeni Celzija
Namastimo i pokrijemo dno okrugloj tepsiji , 23 cm

Umutimo puter i šećer da bude vazdšast i svetle boje.
Uspemo istopljenu čokoladu i žumanca.
Pažljivo umešamo prosejano brašno



Ulupamo belanca u čvrst šne.
Prvo dodamo napravljenom testu jednu kašiku, pa zatim kad smo to pažljivo promešali dodamo i međamo pažljivo i ostatak .
Sipamo testo u pleh
Pečemo 50 minuta i ostavimo na žici da se hladi. Kada se ohladio presečemo tortu na pola.

Dok se kolač pekao skuvali smo i oljuštili kesten i sada napravimo od svih sastojaka fil.
Fil premažemo i spojimo tortu.





U činiji izmiksamo puter i šećer da sve bude kremasta glatka masa.Zatim umutimo istopljenu čokoladu.Premažemo preko cele torte i na vrhu pospemo rendanu čokoladu. Dekadentno!





Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer