петак, 10. април 2015.

Pileći Reshmi Biriyani







Svi koji me prate znaju da ja obožavam Indijsku kuhinju. Jedno od mojih favorita je Biriyani.U Indiji koliko ima ljudi ima i različitih recepta za Biriyani.Nama je ovaj najukusniji.

Kako Pratihba Karan kaže : "Ako postoji nešto što Bogovi jedu , onda je to sigurno Biriyani. Magija Biriyani je u načinu kako je pirinač transformisan u ambroziju."
A njoj verujem jer piše divne recepte!

Sa malo truda začine možete pronaći. Garam masala se sastoji od : belog i crnog bibera,karanfilića, štapića cimeta, zelenog i crnog kardamoma, lorbera i kima. Ja ovde kupim gotovu mešavinu. Nemojte da vas zbuni egzotika, sve je jednostavno, a ukus je fenomenalan!

Sastojci

1 kg piletine isečene u komade
1 kg crnog luka isečenog u režnjeve
1 šolja sitno isečenog svežeg korijandera
1/2 šolje paste od belog luka
1/2 šolje paste od djumbira
1 Kašika semena korijandera u prahu
1/2 kašičice kurkume
2 kašičice čilija u prahu
1/2 kašičice garam masala
1 šolja jogurta
1 Kašika soli (po ukusu)
2 šolje Basmati pirinča


Priprema

Pečemo luk u dovoljno ulja da prekrije luk..Koristimo tućani tzv Dutch oven dovoljno velik da se na kraju mogu spojiti svi sastojci u njemu. Kada je luk lepo pečen,, ispraznimo luk i ulje u činiju i ostavimo po strani

Ostavimo piletinu u marinadi od paste belog luka i djumbira, korijandera, turmerika i čilija u prahu,jogurt i so.Mariniramo najmanje 3 do 4 sata




Skuvamo pirinač sa malo soli ,oko 8 minuta, iscedimo i ostavimo sa strane.
Sada zagrejemo ulje koje smo sačuvali pržeći luk,pa na dno šerpe naredjamo piletinu.

Pravimo onda slojeve, luka, pirinča i svežeg korijandera, tako da dobijemo dva reda.




Namažemo ivice šerpe i napravimo jednostavno testo od brašna i vode, koje stavimo izmedju ivice i šerpe i poklopimo

Kuvamo na visokoj temperaturi , na šporetu oko 10 minuta, zatim stavimo na oko 150 stepeni Celzija u rernu., oko 45 minuta








Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer