субота, 04. април 2015.

Paketići , spanać, domaći sir * Pastry homemade cheese and spinach





U prethodnom blogu sam postavila recept za domaći sir.U ovim paketićima su našli jednu od upotreba






Testo:
2 šolje brašna
½ kašičice soli
180g hladnog putera u kockicama
1 žumance
3 kašike vrlo hladne vode (ja stavim par kockica led au nju)
2 Kašike surutke




Fil
2 jaja
600 g  obarenog spanaća
4 Kašike mleka
200 g mladog sira

Priprema

1. Izmešamo brašno i so i prstima umešamo puter do dobijemo mrvičasto testo
2. Dodamo žumance i vodu , dok dobijemo čvrsto homogeno testo. Nemojte dodati previše vode. Sve zavijemo u plastičnu foliju i ostavimo u frižider da se odmori 30 minuta
3. U medjuvremenu pripremimo fil, 
4. . Izvadimo testo i razvijemo oklagijom




5. U sredinu testa koje smo isekli stavimo fil , spojimo krajeve i premažmo mlekom.



6. Pečemo 20 minuta na 200 stepeni Celzija, dok lepo ne porumeni






.Nekoliko saveta u vezi testa
  • Uvek koristite hladnu vodu i hladan puter i na mestu gde mesite da nije pretoplo
  • Ako u gornji recept dodate 3 Kašike žećera dobićte slatko testo
  • Kad prstima umešate puter nemojte preterati, jer će testo biti premasno.
  • Ako predugo mesite , testo će biti pretvrdo.Mesite samo dok vam testo postane homogena masa..
  • Testo hladimo u frižideru da nam se ne bi dok ga pečemo suzilo.
  • Izbegavajte da dodajete previše brašna dok ga razvijate ili će biti suvo  i mrvičast
  • Ne vucite razvijeno testo da bude veće inače će se smanjiti kada pečete.
Sve ovo gore je za manje iskusne , ima vas dosta koji sigurno i meni još možete dati neki savet.

    Постави коментар
    // Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer