субота, 25. април 2015.

Bundevara

Nema većeg zadovoljstva nego u hladno jutro založiti drva ,iz baše odseći bundevu, neoliko šargarepa i peršun .Još samo nekoliko sastojaka i mirisna ukusna i vruća bundevara je gotova!




Dakle
1 Bundeva srednje veličine
 2 manja crna luka
2 čena belog luka
2 šargarepe,
3 Kašike mleka
Mali rukohvat peršuna i timijana
so i biber




Priprema

Prvo u rerni ispečemo bundevu. Meni je ukus mnogo lepši kad je prvo ispečem.

Izdinstamo luk, pa dodamo ostale sastojke i očišćenu bundevu, nalijemo vodu da pokrije sve u šerpii dodamo i 3 Kašike mleka.

Prvo pustimo da proključa pa smanjimo temperaturu i krčkamo još jedno 15 minuta.
Štapnim mikserom izmiksamo..i gotovo!



Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer