субота, 25. април 2015.

Bukovača El Greco Oyster mushrooms El Greco


I tako.Stigle moje prve bukovače pa sad redom degustiranje.Baš se radujem.Ova salata (topla) izgleda poduga i komplikovana ali ustvari uopšte nije!  A ukus je fenomenalan

Marinada


60 ml maslinvog ulja
nekoliko malih glavica crnog luka (šalot)
2 čena belog luka
so i biber
naprstak kurkume
1 lorberov list
4 grančice timijana
100 ml belog vina
20 ml belog sirćeta
150 ml bistre pileće supe
nekoliko listova žalfije


Za pripremu bukovače

2oo g bukovače
nekoliko kapi soka od limuna
ulje i malo putera
so i biber

Povrće
3 poširane rotkvice
1 pasternak
 neoliko listića salate
svežeg timijana, peršuna i žalfije



Priprema

Bukovača
Ostavimo tiganj da se bez ulja zagreje , da se što kažemo zadimi.
Sipamo ulje
Dodamo bukovaču i dinstamo nekoliko minuta.Dodamo puter , so i biber i malo limunovog soka .Par minuta još, pa skinemo sa vatre i sipamo u činiju gde ćemo dodati marinadu






Marinada

Zagrejemo ulje na srednjoj temperaturi. dodamo luk i beli lukimal soli i bibera- Dinstamo oko 3 minuta.
Dodamo kurkumu i dinstamo još 2 minuta
Sada dodamo začine: lorberov list žalfiju,i timijan,vino i sirće-
Povećamo temperaturu da se količina tečnosti smanji na pola.
Dodamo bistru pileću supu.
Malo prokuvamo opet da se tečnost smanji i onda sipamo preko pečurki
Odmah sud zatvorimo plastičnom folijom.
Kad se ohladi stavimo preko noći u frižider da se marinira,



Sutradan, poširamo povrće, pa onda marinirane pečurke sipamo u tiganj, dodamo povrće i polako nekoliko minuta zagrejemo.
Pospemo seckanim peršunom i dodamo listiće salate







Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer