Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 4. фебруар 2015.

Gulaš na moj način






 Oduvek već znam kako se  pravi tradicionalni gulaš.Ali nekako ja više volim ovaj moj način. Ima ukus gulaša ali i mnogo povrća.





Sastojci

600 g govedjeg mesa
6 kašika maslinovog ulja
2 crna luka
3 češnja belog lluka
1 paprika babura
2 šagarepe
1 tikvica
rukohvat svežeg pršuna i timijana
so i biber
2 kašike vegete
2 lista lorbera
2 kašičice  aleve paprike
1 lorberov list




 Priprema


Iseckamo i izdinstamo crni luk. Dodamo iseckano povrće i dinstamo još malo.Dodamo beli luk i meso isečeno na komade.Propirjamo to sve na srednjoj temperaturi jedno 10tak minuta.Izmešamo u šolji sve začine pa sipamo u šerpu.Dolijemo tečnost ,oko 4 šolje vode stavito začinsko bilje na vrh pa pokokloimo.

Stavimo u rernu 40 minuta na 170 stepeni Celzija.





Mi smo jeli uz makarone , zapržene sa malo putear i narendanom mocarelom ilepom mešanom svežom salatom

















































































Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer