среда, 04. фебруар 2015.

Gulaš na moj način






 Oduvek već znam kako se  pravi tradicionalni gulaš.Ali nekako ja više volim ovaj moj način. Ima ukus gulaša ali i mnogo povrća.





Sastojci

600 g govedjeg mesa
6 kašika maslinovog ulja
2 crna luka
3 češnja belog lluka
1 paprika babura
2 šagarepe
1 tikvica
rukohvat svežeg pršuna i timijana
so i biber
2 kašike vegete
2 lista lorbera
2 kašičice  aleve paprike
1 lorberov list




 Priprema


Iseckamo i izdinstamo crni luk. Dodamo iseckano povrće i dinstamo još malo.Dodamo beli luk i meso isečeno na komade.Propirjamo to sve na srednjoj temperaturi jedno 10tak minuta.Izmešamo u šolji sve začine pa sipamo u šerpu.Dolijemo tečnost ,oko 4 šolje vode stavito začinsko bilje na vrh pa pokokloimo.

Stavimo u rernu 40 minuta na 170 stepeni Celzija.





Mi smo jeli uz makarone , zapržene sa malo putear i narendanom mocarelom ilepom mešanom svežom salatom

















































































Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer