понедељак, 05. мај 2014.

Mafini sa bundevom i šaragrepom




Sada kada u bašti imamo samo ovo kasno povrće, pravimo do onog čega ima raznorazno,slano i sltko.Tako ej nasto i ovaj mafin ,koji nas je posebno iznenadio dobrim ukusom.


Mufini
½ šolje neslanog putera na sobnoj temperaturi
½ šolja šećera
½ šolje braon šećera
2 velika jaja na sobnoj temperaturi
1 šolja pirea od bundeve*
½ šolje kisele pavlake
1 kašićica vanile
2 šolje integralnog brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
½ kašičice cimeta
½ kašičice djumbira u prahu
1 šolja izrendane šargarepe

Pravimo mafin testo



1. Predgrejemo rernu na175 stepeni Celzija,pripremimo tepsiju (12 kom)


2.Umutimo dobro šećer i puter pa dodajemo jedno po jedno jaje


3. Dodamo bundevu,vanilu  i kiselu pavlaku.Sve dobro izmešamo.
* Ja obično bundevu prvo stavim u rernu pakad se ispeče, onda pravim pire


4. Sad proosejmo u to brašno,prašak za pecivo, so, cimet ,djumbir,bikarbonu
Na kraju dodamo rendanu šargarepu

.
5.Sipamo u pripremljen pleh i pečemo oko 25 minuta.Ostavimo da se ohladi.Možete ih još posuti šećerom ako želite





Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer