недеља, 09. март 2014.

Pita sa mesom




 Po datumima se da videti kasnim sa receptima.To je bilo zato što smo imali nagradnu igru na blogu ,
Tradicionalno Srpski,koja mi je oduzela poprilično vremena postavljanjem  220 recepta na blog i na Facebook Ali isplatilo se ,jer smo dobili predivnu kolekciju u kojoj ćete i vi uskoro moći d auživate kad se pretvori u pdf online knjižicu..Osim toga imami druge obaveze ,jelte.Srećom ponešto sam i uslikala.

Ova brza pita od mesa je bašt takva, brza ivrlo ukusna.Iako je ponekad pravim i sa mlevenim mesom,više volim kad je meso onako sitno grubo išečeno.No čak i  kad koristim mleveno meso,ja odaberem u mesari i moj mesar mi to izmelje.Iako moj mesar prodaje samo ekološki odgovorno meso ,sigurno je sigurno




Sastojci
300 grama sitno iseckanog govedjeg mesa
1 crni luk grubo naseckan
2 češnjaka belog iseckanog luka
2 gotove lisnate kore
50 grama  rendanog kačkavalja
20 grama  putera za mazanje istih
kašika i po začina, aleva paprika,so biber i šta još volite ,ja stavim malo kurkume.




 Izdinstamo luk crn   i beli luk ,dodamo meso i propržimo dodajući i začine.
U vatrostalnu namašćenu posudu stavimo jednu koru lisnatog testa,premažemo  otopljenim puterom.
Sipamo meso,i preko toga rendani kačkavalj
Poklopimo sa drugom korom koju takodje premažemo  puterom i izbockamo viljuškom.








 Pečemo 20 minuta na 220 stepeni Celzija.ja sam ej još poslužila sa sitno seckanom  zelenom  salatom. Zar može brže, a da bude tako ukusno?



Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer