субота, 25. јануар 2014.

PAELJA


U šali se kaže,da koliko Paelja toliko i Španaca.Stvarno svaki region ili zemlja ima svoju verziju Paelje.Evo je jedna od tih mnogih.
Sastojci
1/2 pola kg pačijeg mesa .bez koske i kože
500 grama račića,najbolje svežih
3_4 šolje sečeno paradjza,paprike i celra(znači od svega o 3/4 šolje)
2 kašike seckanog belog luka
1  šolja pirinča
3 šolje bistre supe,govedje,pileće ili od povrža
Ako nemate mogućnosti da kupite gotovu mešavinu,napravite sam(recept niže)
Malo safrana
Ulje i so
Kajun Začin

1 Kašika od svega napisanog
Beli Biber
Crni Biber
Kajen biber
Oregano
Timijan,Ruzmarin
Dimljena aleva paprika
Beli luk u prahu
crni luk u prahu



Prvo ispečemo pačije meso

Izdinstamo povrće
 Dodamo  luk papriku,celer,1/4 Kajun začina i 1/2 kašičice soli.Dinstamo mešajući s vremena na vremeKrčkamo to  oko 10 minuta



U medjuvremenu  u posebnoj šerpi zagrejemo bistru supu.U posudi gde smo dinstali povrće dodamo sad paradajz i beli luk i dinstamo još 3 do 4 minuta.Pa dodamo pirinač
e


Nalijemo bistru supu  dodamo pačije meso i
pokrijemo srebrnom folijom.Zavisno koju vrstu pirinča koristite oko 30 minuta ili dok se sva  tečnost ne izgubi.
Zatim dodamo račiće i stavimo sve u rernu oko 10tak minuta da se sve zapeče.Znak da je gotovoje kada se pirinač počne lepiti za dno tiganja
Pijatno


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer