Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

недеља, 26. јануар 2014.

Slan sufle i kako lako, ako postupite ovako


Svi misle zato što je francuski izum da je užasno teško napraviti sufle.A ustvari nije.Jedino što se mora ,kad je naprvaljen odmah i pojesti ,a za to ga valjda i pravimo
Evo ga jos jedan korak po korak lak recept za slan sufle


Sastojci

1.5 šolja seckane špargle.Da napomenem možete i druge vsrte povrća koristiti
100 grama dimljene šunke
1 crni luk
3 češnjaka belog luka
Maslinovo ulje za disnstanje povrća

Sufle

3 kašike putera
3 kašike brašna
1/ kašičic belog luka u prahu
1/8 kašićice soli
1 1/3 šolje vrućeg mleka
4 žumanca
5 belanaca i 1 kašika vode
400 grama rendanog kaćkavalja








namažemo rastopljenim puterom mafin pleh


 Pripremimo povrće

Dinstamo šparglu i beli luk
Dinstamo crni luk  dok ne bude karamelizovan
Propržimo šunku oko 8 minuta
Predgrejemo rernu na 165 stepeni Celzija


Istopimo puter

Dodamo brašno

Sipamo mleko,dodamo beli luk u prahu i so  i nastavimo da mešamo


Dok ne dobijemo glatku masu,osnovni bešamel sos

 Dodajemo polako žumanca i svo vreme mešamo da jaja ne bi prokuvala.


Zatim dodamo rendani sir

 Sos će sada biti dosta gust i elastičan

 Sipamo belanca i umutimo u čvrst šne

 Sipamo sir sos u šne , nikako mikserom da ne uništimo vazdušast sastav koji šne ima.
 Pažljivo umutimo
U činiju sad redom sipamo povrće i šunku .Promešamo

Sipamo u mafin pleh .Bilo je viška pa je otišlo u ramekin


Pečemo 30 minuta i uživamo gledajući kroz staklo na rerni,nikako ne otvarati,kako sufle raste.Vidite da nije teško.Prijatno

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer