Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 25. јануар 2014.

Obučeni svinjski kotleti


Svako meso ,koje je obučeno ima mnogo lepši ili da kažemo drugačiji ukus.Ove sam obukla u domaće začinjene biljem, prezle ,parmezan i prelila puterom u kome sam takodej malo propržila bilje.

Sastojci

1 šolja brašna
2 jaj
200 grama domaćih prezli
1/2 šolje rendanog parmezana
3 svinjska kotleta
6 kašika malsinovog ulja
3 kašike putera
Sveže bilje npr peršun,oregano,timijan



 Pripremimo odelce od parmezana,domaćih prezli,i seckanog bilja.Ne dodajemo so, jer je parmezan dovoljno slan





Kotlete prvo uvaljamo u brašno,zatim u razmućena jaja pa u odelce.

U tiganj sipamomaslinovoulje i dodamo puter.Na senjoj vatri počnemo d apečemo kotlete.Ne okrećemo dok nemsilimo da je ta strana ispečena ,oko 10 minuta.


Okrenemo i pečemo drugu stranu oko 8 minuta.

Gotovo.Izvadimo kotlete, a  u ulje i puter dodamo začine iz odelca ,brzo kratko propržimo i upotrebimo kao preliv,za kotlete i bareni krompir


Ja sam servirala sa barenim krompirom i zelenom salatom

Prijatno

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer