субота, 25. јануар 2014.

Obučeni svinjski kotleti


Svako meso ,koje je obučeno ima mnogo lepši ili da kažemo drugačiji ukus.Ove sam obukla u domaće začinjene biljem, prezle ,parmezan i prelila puterom u kome sam takodej malo propržila bilje.

Sastojci

1 šolja brašna
2 jaj
200 grama domaćih prezli
1/2 šolje rendanog parmezana
3 svinjska kotleta
6 kašika malsinovog ulja
3 kašike putera
Sveže bilje npr peršun,oregano,timijan



 Pripremimo odelce od parmezana,domaćih prezli,i seckanog bilja.Ne dodajemo so, jer je parmezan dovoljno slan





Kotlete prvo uvaljamo u brašno,zatim u razmućena jaja pa u odelce.

U tiganj sipamomaslinovoulje i dodamo puter.Na senjoj vatri počnemo d apečemo kotlete.Ne okrećemo dok nemsilimo da je ta strana ispečena ,oko 10 minuta.


Okrenemo i pečemo drugu stranu oko 8 minuta.

Gotovo.Izvadimo kotlete, a  u ulje i puter dodamo začine iz odelca ,brzo kratko propržimo i upotrebimo kao preliv,za kotlete i bareni krompir


Ja sam servirala sa barenim krompirom i zelenom salatom

Prijatno
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer