субота, 25. јануар 2014.

Kolač pun sunca


Stigle su trešnje i kajsije i svašta nešto od letnjeg nam voća.I tako odlučismo da napravimo jedan kolač PUn Sunca.Akao takav  samo je zasijao.  Uživajte

Sastojci

1 kg kajsija
300 grama trešanja
1 pakovanje slatkog testa
2 kesice pudinga od  vanile
50 grama kastor šećera

Priprema


Kajsije prepolovimo i izvadimo koščice iz trešanja.
Napravimo puding

Razvijemo testo i smestimo u posudu u kojoj ćemo peći. Zatim na testo sipamo ili pirinač(prethodno stavimo papir za pečenje preko testa ),ili suv pasulj i stavimo da se slepo(blind baking) peče 15 minuta na 180 stepeni Celzija.Ostavimo 10tak minuta da se ohladi pa napunimo pudingom koji smo u medjuvremenu  takodje ohladili.

Ovo zbog toga da nam testo ne bi bilo premekano.

Poredjamo kajsije po testu



Dodamo i višnje.Zar već ne sija sunce.Pospemo kastor šećerom





 Pečemo na 180 stepeni Celzija 40minuta.Ja sam još ivicu testa obložila srebrnom  folijom da se ne bi prepekla.Šaljemo sunčane zrake sa Novog Zelanda.Prijatno.

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer