недеља, 12. јануар 2014.

Lasanja za Pomoravku

Čast mi je da ovo spremim za jednu od mojih najomiljenijih ali ujedno i najboljih kuvarica ,koje poznajem,a znam ih popriličan broj.Pomoravka ..prijatno

Sastojci
Za lasanju

6 šolja paradajz sosa
1 zelena i
1 žuta tikvica
1 crni luk
1 pakovanje lasanja testa
150 grama rikota   sira
1 parika babur aili jalapeno ko voli ljuto
200 grama mocarele
So i biber
suvi začini oregano,ruzmarin.bosiljak

Za  sos
1 konzerva usitnjenog paradajza
1šolja vode
2 češnjakabelog luka
1/2 šolje parmezana
1 kašika paradajz pirea
500 grama govedjeg mlevenog mesa
malo oregana i bosiljka
so i biber


 prvo isečemo povrće

Dinstamo luk i polako dodajemo povrće i dinstamo sve zajedno.Dobro ga zasolite i ono će pustiti vodu ,što će opet biti jako ukusno u  vašoj lasanji.
Sada pirpemamo sos.
Izdinstamo luk,odamo ostale sastojke.S vremena na vreme promešamo.Za sos je potrebno oko10 minuta.Meso koje smo dodlai malo rastresemo viljuškom.


 Premaz od sira
Krem sir i mocarelu isešenu na tanke listove. sa začinima u činji dobro promešamo, dok ne dobijemo glatku masu.Ja volim da dodam crn biber.

Počinjemo da slažemo lasanju
Prvo ide sos pa listovi lasanje pa polovina od povrća i sosa dok ne stignetedo zadnejg reda i prekrijete sa listovima lasanje.Kao poslednje pospemo sa parmezanom





Pešemo na 180 stpeni do 40  minuta



 Prijatno. A za parče ove zaista ukusne lasanje..pitajte Pomoravku.

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer