четвртак, 22. децембар 2011.

Tasty pie from Zagorje;Lekkere taart uit Zagorje/Lekkeres Kuchen aus Zagorje

One of the hardest blogs to choose from.Everything is yummy on there.Check it out:Dilajla;s Blog
This one si a typical pie from Zagorje and all of us that saw it.made it and were estatic about taste.
Thank you Dilajla for being my guest.
'''
Dit was een van de blogs waar het echt heel hard was om iets te kiezen. Alles is so lekker.Iedereen die deze Recept gezien en nagemaakt heeft was erg tevreden.
Andere kreaties van deze Dame kunen jullie zien op: Dilajla's Blog
Das war ein von der schwierigsten Blogs um etwas auszusuchen.Alles ist so lekker.Bitte schauen Sie hier:
When I served these to my husband says I do not expect them to be as good as in  the Esplanade hotel,;because he always let me know that Esplanade makes the best!. And  he can still  smell them  and those were so fine that even today he feels the  taste. I thought you must try a real pie made  Zagorje way, topped with cream and homemade baked.


I've done them many times and in different recipes and sometimes a little less successful, and sometimes a bit more. 
For the filling I used half a kilogram  of fresh cheese, 1 dcl of sour cream , one egg  and pinch of salt


For the dough 
 300 g flour
                                       1 dl of lukewarm water
                                         pinch of salt
                                       1 egg
                                      2-3 tablespoons of oil-I put three
Now comes the part where I'm always falling but  but this time it  worked out fine.Stretched perfectly  and the ends of the pastry tied well. 
I cut off the ends and edges of the filling smeared with oil. Using fine  tablecloth rolled it  and put into small oiled oven dish.Baked at 200 C, and when they get a nice rich color , Poured the cream on them.
Now we return to the beginning of the story ; My better half asked if I could do this more often,which means the 'son ' of Espalanade' pie was satisfied and so I was happy too.


****
Toen ik deze diende om mijn man zegt dat ik niet verwacht dat ze zo goed als in hethotel Esplanade,, omdat hij altijd laat het me weten dat Esplanade de beste maakt!.En hij kan nog steeds ruiken ze en die waren zo goed dat zelfs vandaag de dag hijde smaak voelt. Ik dacht dat je moet een echte taart gemaakt Zagorje manierproberen, gegarneerd met room en zelfgemaakte gebakken.

Ik heb gedaan hen vele malen en in verschillende recepten en soms een wat mindersuccesvol, en soms een beetje meer.
Voor de vulling gebruikte ik een halve kilo verse kaas, 1 dcl van zure room, een ei ensnufje zout

Voor het deeg
  300 g bloem
                                        1 dl lauw water
                                          snuifje zout
                                        een ei
                                       2-3 eetlepels van de olie-heb ik drie
Nu komt het gedeelte waar ik altijd vallen, maar, maar dit keer werkte fine.Stretchedperfect en de uiteinden van het deeg goed gebonden.
Ik sneed de uiteinden en de randen van de vulling besmeurd met olie. Met behulp vanfijne tafelkleed rolde het en in kleine geolied oven dish.Baked op 200 C, en als ze een mooie rijke kleur te krijgen, Gegoten de crème op hen.
Nu gaan we terug naar het begin van het verhaal, mijn betere helft vroeg of ik kon doen dit vaker, wat betekent dat de 'zoon' van de taart Espalanade 'was tevreden endus ik was blij ook.

****
Wenn ich diese diente mein Mann sagt, ich erwarte nicht, dass sie so gut sein wie inder Esplanade Hotel,weil er immer lassen Sie mich wissen, dass Esplanade am besten macht!Und er kann noch riechen und die waren so fein, dass er auch heute noch den Geschmack fühlt. Ich dachte, Sie müssen eine echte Torte gemachtZagorje Weise versuchen, garniert mit Sahne und hausgemachter gebacken.

Ich getan habe sie viele Male und in verschiedenen Rezepten und manchmal etwas weniger erfolgreich, und manchmal ein bisschen mehr.
Für die Füllung habe ich ein halbes Kilogramm Frischkäse, 1 dl Rahm, ein Ei und eine Prise Salz

Für den Teig
  300 g Mehl
                                        1 dl lauwarmem Wasser
                                          Prise Salz
                                        1 Ei
                                       2-3 Esslöffel Öl-I stellte drei
Jetzt kommt der Teil, wo ich immer bin, sondern fallen, aber dieses Mal klappte esfine.Stretched perfekt und die Enden des Gebäcks gebunden gut.
Ich schneide die Enden und Ränder der Füllung bestrichen mit Öl. Mit feinenTischdecke rollte es und in kleine geölt Backofen bei 200 C dish.Baked, und wenn sie eine schöne satte Farben zu bekommen, goss die Sahne auf sie.
Nun kommen wir zum Anfang der Geschichte zurückmeine bessere Hälfte gefragt, ob ich tun könnte dies öfter, was bedeutet das "Sohn" der Promenade der Stadt verlaufen "pie zufrieden war und so war ich auch glücklich.

More from this Blogger/Meer van deze Blogger/Mehr von diesen BLogger

Octopus Goulash/Pipen Goulash

Almonds Cake/Amandelen Taart./Mandeln Kuchen

Please also visit Blog which is also in English:http://lakakuharica.blogspot.com/

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer