понедељак, 13. јануар 2014.

Kako se pravi Labneh sir iz jogurta




Doma'i labneh bi'e i vama vrlo ukusan i pravi se jednostavno.Ne samo da ćete imati  vrlo ukuan mald sir negoće vamostati i surutka koju nikako nemojte baciti!ovaj proizvod je  pun proteina ,vitamina i minerala kao što su gvoždje i magnezijum. Može se upotrebiti kao dodatak testima a ako imate kerove dati im da piju od čega će im dlaka biti sjajna.



Labneh se može fino začiniti sa svežim biljem ,peršuna ili ruzmarina i rendanom koricom  limuna.Malo maslinovog ulja.Dobar domaći hleb i eto vam izvrsnog zalogaja
Ali prvo da ga napravimo
Potrebno je
1 litar jogurta
Dobar naprstak soli
Izrendana korica jednog limuna
U krpu od muslina sipamo jogurt ,zavežemo krajeve  i zakačimo iznad činije da sakupimo surutku.Ovo možete naprimer uraditi na kuhinjskoj slavini.Ostaviti da se cedi 12 sati.Ako želite da labneh bude čvršći ostavite ga još 12 sati.






Kada ste ga izavdili dodajte svoje začine ako je potrebno još posolite.Ovo može u frižideru stajati nedelju dana.


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer