недеља, 05. јануар 2014.

Kako napraviti puter

Vrlo lako
Sve šta vam je potrebno je
Jedna staklenka od 1 litar zapremine
1 pakovanje pavlake od 1 litra

I neko sa sa snažnim rukama da to mućka
Dakle sipamo oko pola litra pavlake u staklenku,zatvorimo i jako mućkamo.
I  šta se dešava -Počinje metamorfoza.Pavlaka će prvo postati krem,pa će se pretvoiri u grudve i na kraju će postati puter.Čitav proces traje oko 45 minuta. Da bi ste od momenta kad počne da se zgrudva mogli i dalje da  mućkate, ovu već sad čvršću masu,možete u teglu staviti nekoliko klkera.





Kada ste gotovi onda puter izručite na deblju gaziranu  tkaninu i zamotate.Iz  te smese još će se cediti surutka, koju takodje sačuvate.Ja je dodajem često u testa za hleb i sl.







Sada bi smo mogli napraviti i nešto malo začinjeno sa ovim puterom.Može se dodati sveže bilje ili sušeno.Ja sam dodao italijanski mix za koji vam je potrebno

1 kašika sitno iseckanog suvog paradjza
1 kašičica italijanskih začina ,mešavina oregano ,peršun,ruzmarin
1/4 kašićice aleve paprike
so i biber



Sve to promešamo kroz puter ,zavijemo u plastičnu foliju i ostavimo u frižideru da stoji do upotrebe.Vrlo ukusno.










Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer