субота, 04. јануар 2014.

Štrudla sa dzemom od borovnice

Mala seta me uhvati dok sam pravila ovu štrudlu.Moja sestra od tetke me je zamolila i kako to de ne  uradim.A   seta je zbog toga što je ovo poslednja tegla džema od borovnice...Predlagla sam ja da budu kajsije,jabuke,kruske,jgode  ali jokk po njoj to nije to.Ono jeste s aborvnicom jako ukusno ali i ostalomoće u slast da se pojede.
Eto napravih

Potrebno je
120 grama putera
3 jaja
naprstak soli
4 šolje brašna
1,5 šolja mleka
1 kašičica kvasca
1/2  šolje šećera
1  tegla( 300 grama džema po izboru)

Priprema

Prvo zagrejemo oko 3/4 šolje mleka da bude mlako i dodamo kvasac
Mikserom mutimo puter i šećer dok se sjedine.
Dodajemo jedno po jedno jaje i dobro izmiksamo
Dodamo ostatak mleka
Prosejemo brašno
Dodamo naprstak soli i kvasac
Testo ostavimo pokriveno na toplom i suvom mestu da naraste oko 1,5 sati
Oko 10 minuta pri kraju narastanja testa zagrejemo rernu na 180 stepeni Celzija



Izručimo na radnu površinu i oklagijom razvučemo
Namažemo dšemom i rolamo testo.Krajeve dobro sastavimo.Ja sam to radila sa jednim razmućenim žumancem,sa kojim sam takodje premazala štrudlu
Napravimo okruglo testo


Na ravnu tepsiju posutu brašnom stavimo štrudlu i pečemo 20 minuta
Ja sam servirala sa mileramom



SavetČ  Ako primetite da vam testo ne raste  ,najverovatniji uzrok je to da  je kvscu istekao rok upotrebe.Zato je uvek pre nego što počnete  pripremu dobro napraviti mali ogled  .Sipate kvasac u mlako mleko sa malo šečćera i ako se ne zapeni, znači da je postao neaktivan.Nije još sve propalo.Možete u testo staviti prašak za pecivo.
Prijatno




Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer