субота, 11. јануар 2014.

Gomboce sajagodama

 Bilo je vreme jagoda.I kad smo sve već isprobali došle su na red Gomboce.Moja tetka koja živi u Bačkoj ih je često pravila i jako sam volela da ih jedem.Na molbu Tine evo ih i ovde   .I naravno za sve koji vole knedle.Puniti možete naravno i sa drugim voćem ili džemom




Potrebno je

500 grama jagoda
300 grama brašna
1 dl mleka
1 jaje
6 kašika putera
3 kašike prezli
3 kašike šećera u prahu

 Skuvaj mleko da provri i dodaj brašnu zajedno s a1 kašikom putera



 Dodaj so ,dobro promešaj i ostavi da se ohladi pre nego što dodaš jaje


 Sve dobro izmešaj dok ne dobiješ glatko testo
Izvadi testo na radnu površinu.Stavi poveći lonac sa vodom da provri.Izrolaj testo oklagijom do debljine od oko 5mm


iyolano testo seci u kvadrate velicine svoga  dlana.


Stavi u sredinu  tosta   voće ili džem i rolaj pažljivo u knedlu.
Kuvaj knedle dok ne isplivaju na površinu..10 do 15minuta



Istopi sad ostatak putera u tiganju, dodaj prezle i peci nekoliko minut.Skini sa sporeta i dodaj šećer u prahu.

Draga Tino javi nam kako je bilo.Naravno i ostalisu dobrodošli za sto sa gombocama  nog detinjstva
Prijatno

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer