Scroll down for Recipe in English
Sastojci
250 g jagnjeći file
500 g bele špargle
3 krompira
rukohvat svežeg peršuna, so i biber
sos holandez
Priprema
Šparglu oljuštimo. Ja nebacam ljuske kao ni mali komad koji odsečem. Sve kuvam zajedno i tečnost koristim kao bazu za supu od špargle.
Kuvamo na srednjoj temperaturi oko 20 minuta.
Oljuštimo i krompir i prepolovimo. U zasoljenoj vodi kuvamo 20 minuta
Napravimo marinadu za jagnjeći file od peršuna, malo ulja so i biber i ostavimo mesto da odstoji sa marinadom oko 10 minuta. Zatim pečemo u dobro zagrejanom ulju 3 minuta sa svake strane
U medjuvremenu skuvamo sos holandez, koji je jednostavno naprvaiti osim kao ja što sam se ovoga puta žurila i koristila gotovo pakovanje-
Poslužimo
*******************************************
Asparagus with Lambs Filet
Ingredients
1 lambs filet, 200 g
500 g fresh white asparagus
3 potatoes
pack of hollandaise sauce
butter and oil
Create
peel asparagus. I do not throw the peel away neither pieces I cut of as I boil everything together and use the liquid as a base for asparagus soup.
Boil clean asparagus for ca. 20 minutes. Drain.
Peel and boil halved potatoes, ca 20 minutes.
I used ready-made hollandaise sauce.
Heat oil with little butter and put marinated( parsley, pepper, salt and mint) lambs filet. Bake it on high 3 minutes each side. Let it rest for 5 minutes. Serve
Нема коментара:
Постави коментар