Šekerpare
Sastojci :
2 jaja,
200 g šećera,
1 vanilin šećer,
1,5 dl ulja,
1 kašika milerama,
1 pecivo,
500 g brašna,
100 g kokosa
1 kašika mala cimeta,
500 g šećera,
3 dl vode ,
1 vanilin šećer ,
50 g suvog grožđa.
Priprema
Penasto umutiti jaja sa 200 g šećera pa postepeno dodavati vaniln šećer , pecivo , ulje , mileram, brašno , cimet i 50 g kokosa.Masu dobro umesiti i praviti manje loptice koje ređati u pleh obložen papirom za pečenje da se ne dodiruje jer će tokom pečenja da narastu.Na svakoj loptici napraviti prstom udubljenje staviti po malo grožđa i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Napraviti sirup od 500 g šećera , vanilin šećera i vode pa preliti vrelim pečene kolačiće i posuti kokosom.
Marina Ignjatović
Нема коментара:
Постави коментар