TOPLJENIK
Testo:
- 10 jaje
- 10 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 6 štangli čokolade
- 200 g mlevenih oraha
- 5 kašika griza
Sirup:
- 8 dl vode
- 750 g šećera
- 1 limun
- 4 štangle čokolade
U posudu za mešanje 5 jaja sa 5 kašika šećera, dodati 2,5 kašike griza, 2,5 kašike brašna, 3 rebra rendane čokolade i 200 grama mlevenih oraha, pa promešati varjačom. U podmazan i brašnom posut pleh usuti masu i peći na 200 stepeni. U drugu posudu umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera, dodati 2,5 kašike griza, 2,5 kašika brašna i promešati pa sipati preko polupečenog tamnog testa. Vratiti pleh u rernu i peći na umerenoj temperaturi. Sirup- skuvati vodu sa 750 grama šećera i dodati limun na kolutove. Topao kolač preliti vrućim sirupom te ostaviti da se ohladi. Ohlađen kolač posuti rendanom čokoladom.
Sonja Stevanović/ Leskovac
Нема коментара:
Постави коментар