GEMIŠ
U odgovarajuću šerpu sipati vodu, a zatim dodati šećer i gustin pa dobro izmešati žicom kako ne bi ostale grudvice. Kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne, kao puding.Gotovu smesu podeliti na dva dela, jedan ostaje beo i njega izliti u tepsiji pokvašenoj vodom. Poravnati i ostaviti da se prohladi.U drugi deo smese dodati aromu jagode i promešati. Preko bele sipati smesu sa aromom jagode.Ostaviti u frižider da se stegne. Pripemiti slatko od jagoda za dekoraciju kocki.Seći kocke željene veličine a preko svake staviti kašičicu slatka od jagoda.
Sastojci | Količina |
gustin | 200 gr. |
šećer | 15 kašika |
voda | 1,5 litra |
aroma jagode | 10 ml. |
Sonja Stevanović, Leskovac
Нема коментара:
Постави коментар