SAVARIN S JAGODAMA
SastojciTesto-brašno 150 gr,so 2 g,jaja 2,sveži kvasac 8 g,mlaka voda 40 ml,puter 50 gr
Sirup-šećer 200 gr,voda 400 ml,korica limuna 1,sok od limuna 1/2 limuna;
Dekoracija-,šlag 2,jagode 300 gr.
Način pripreme
Sjediniti jaja, so, omekšali puter, svež kvasac, brašno i mlaku vodu, pa sve umutiti mikserom. Prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.Okrugao kalup za tortu nauljiti i posuti brašnom (ili koristiti papir za pečenje), pa u sredini staviti manju vatrostalnu posudu.Oko vatrostalne posude sipati smesu za savaren i još jednom je ostaviti da nadođe.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Prokuvati vodu i šećer sa sokom i rendanom korom limuna.Pečeni savaren prebaciti na tanjir, pa postepeno zalivati toplim sirupom. Potom ga ostaviti da se ohladi.Dekorisati šlagom i jagodama.
Sonja Stevanović / Leskovac
Нема коментара:
Постави коментар