Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

недеља, 01. јул 2018.

Kuligre : Tražimo najbolji recept Bosanske Kuhinje: 7. Bosanski Cvet


BOSANSKI CVET
Sastojci
  • 100 ml mlake vode
  • 100 ml mleka
  • 100 ml jogurta
  • 150 ml ulja
  • 45 g kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 600 g brašna
  • 100 g margarina
  • 1 jaje
  • susam
  • lan
Način pripreme
Sjedinite mlaku vodu i jogurt, a u drugoj činiji mlako mleko i ulje. Kvasac podelite na dva dela i dodajte u obe činije. Ostavite 10 minuta, a zatim sjedinite. Dodajte so i brašnom zamesite testo. Ostavite da testo naraste 30-45 minuta.
Testo podelite na 2 jednaka dela. Od jednog dela odvojiti jos jedan manji deo. Najveći deo testa podelite na 4 loptice.
Loptice razvucite i premažite margarinom i slažite jednu na drugu, sem poslednje, koju ne premazujete. Oklagijom razvucite u veći krug i podelite na 8 trouglova. Svaki trougao po sredini zasecite. Uži deo testa dva puta provucite kroz isečeni deo. Od šireg dela krenite sa uvijanjem testa. Složite u krug, u podmazanu tepsiju veličine 28 cm.Drugi deo testa podelite na 8 loptica i složite u tepsiju. Od poslednjeg najmanjeg dela odvojte testo veličine ping pong loptice.
Ostatak testa podelite na 2 dela i razvucite oklagijom. Jedan krug premažite margarinom, a zatim preko njega složite drugi razvučeni krug. Isecite isto na 8 trouglova i ponovite postupak sečenja i provlačenja kao kod prvog dela. Slažite između loptica sa širim delom prema sredinu, a zatim u cenatar stavite onaj najmanji odvojeni deo testa (“ping pong loptica”).

Ostavite najmanje 30 minuta na toplom, a zatim premažite umućenim jajetom i pospite susamom i lanom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 35 minuta.

SONJA STEVANOVIĆ, LESKOVAC
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer