RUŽICE SA KOPRIVOM
Sastojci
- tanke kore za pitu 1
- jaja 2
- mladi sir 200 gr
- jogurt 120 ml
- ulje 100 ml
- mineralna gazirana voda 70 ml
- koprive 60 g
- so 1 kaašičica
- susam po želji
Način pripreme
Mladu koprivu prelijte vrućom vodom i ostavite 2-3 minuta, a onda dobro iscedite vodu i sitno iseckajte.
Jaja umutite i dodajte sir, jogurt, ulje, mineralnu gaziranu vodu, pripremljenu koprivu i posolite.
Na radni deo stavite jednu koru i prelijte sa 2-3 kašike fila.
Urolajte po široj strani i uvijte u ružicu. Složite u podmazan pleh.
Svaku ružicu prelijte sa po kašikom fila i pospite susamom.
Pecite 25 minuta na 200 °C ili dok ne porumene.
Sonja Stevanović, Leskovac
Нема коментара:
Постави коментар