Gibanice, burek, razne pite i pituljice nadevene svim i svacim slane, slatke….najlepse su sa domacim razvijenim korama.
Sastojci
- 3 dl mlake vode
- 2 kasicice soli
- 500 gr brasna
- 400 gr feta sir ili domaci
- jedna casa rastopljene masti
Način pripreme
Od sastojaka umesiti glatko testo, pa podelite na 4 jufke i namazite mascu i od gore i od dole.
Pokriti kesom i ostaviti na toplom da odmara pola sata. Zatim dobro namastite radnu povrsinu, uzmite prvu jufku pa je razvlacite nezno rukama po masnoj podlozi sto tanje i premazate je mascu.
Kada ste rastanjili prvu jufku savijte je u kvadrat pa ostaviti sa strane.
Uzmite drugu i ponoviti sve sto i sa prvom.
Onda pastavite sklopljenu prvu koru, pa nanesite sir, potom drugu koru presavijte preko fila i odlozite sa strane.
Ponovite postupak i sa trecom i cetvrtom. Staviti u tepsiji br 26 i peci u predhodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, 30 minuta.
Tatjana Djordjević
Нема коментара:
Постави коментар