Turn off for: Croatian
ĐULBASTIJE
Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 rendani krompir
- po ukusu soli
- po ukusu bibera
- 1 kašičica seckanog vlašca
- 1 jaje
- 1-2 kašike brašna
- Za umak:
- 200 ml milerama
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičica seckanog kopra
- po ukusu soli
- po ukusu bibera
Pomešati u činiji seckani crni i beli luk, mleveno meso, rendani krompir, ulje, jaje, začiniti po ukusu, dodajući brašna tek koliko da se sastojci povežu.
Fino rukom umesiti smesu.Nauljiti ruke pa formirati pljeskavice. Poređati ih u namašćenu tepsiju.
Pećnicu ugrejati i staviti pljeskavice da se peku. Za to vreme staviti na laganu vatru da prokuva mileram i pavlaka, začiniti po ukusu, dodati seckan kopar i rendan sir i kuvati da se sir otopi i masa ujednači.
Izvaditi tepsiju iz šporeta, zaliti umakom od kopra i vratiti nazad.
U zavisnosti od toga koliko želite da vam je umak gust, peći 5-10 minuta, mi volimo kad je gušći...
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар