EKMEK KADAIF
Sastojci
- 400 g gotovog kadaifa
- 100 g oraha
- 80 g suvog grožđa
Sirup
- 400 g šećera
- 400 ml vode
- 1 limun
Krema
- 1 l mleka
- 4 kašike brašna
- 3 kašike gustina
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
I još
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2-2 kašike ulja
Način pripreme
Prokuvati šećer i vodu za sirup i dodati mu kolutove limuna, smanjiti vatru pa kuvati još 6-7 minuta.
Kadaif posuti mlevenim orasima i suvim grožđm, pa zaliti vrućim šerbetom.
Dok kadaif upija sirup, skuvati kremu. Od litra mleka odvojiti malo da se razmuti gustin i brašno, a ostatak prokuvati sa šećerima.
Kad počne da vri, sipati smesu i kuvati kremu da dobije finu gustinu.
Prohladiti par minuta, pa preliti preko kadaifa.
Kad se ohladi, otopiti čokoladu i preliti ili prošarati po kremu.
Ohladiti kolač i seći na kocke. Poslužiti uz tursku kafu.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар