BAKAT -ROLOVANA HURMAŠICA
Sastojci:
Testo:
200 gr maslaca,
2 jaja,
10 kašika šećera
1 vanilin šećer umutiti i dodati
35 kašika brašna i
1 prašak za pecivo,
Testo podeliti na dva dela i ostaviti da ostoji u frižideru 60 min.
Fil:
300 grama mlevenih oraha,
100ml mleka,
100gr secera šećera,
1 kašika čokolade u prahu pomešati sve zajedno i ostavit da ostoji na sobnoj temperaturi.
Šerbe:
35 kašika šećera,
600 ml vode.
Priprema:
Vodu i šećer staviti da provri kad provri dodati 2 kesice vanilin šećera
ohlađeno testo razviti namazati filom smotati i kao za rolat i ostaviti 30 minuta u frižideru
rezati krugove na 1 cm širine slagati u tepsiju i napraviti da ima razmaka između hurmica da se ne zalepe jedna za drugu peći u zagrejanoj rerni 25 minuta na 180 stepeni
vruće hurmašice prelti ohlađenim šerbetom.
Нема коментара:
Постави коментар