Za testo:
2,5 dcl mleka
1 kašika šećera
1 kašika suvog kvasca
1 jaje
5 kašika ulja
550 gr brašna
Za fil:
100 gr kokosa
300 gr kisele pavlake
1 jaje
4-5 kašika omekšalog putera
Za sirup:
700 gr šećera
1 litar vode
1 vanilin šećer
3 kašike soka od limuna
Priprema:
U mlako mleko staviti 1 kašiku šećera i 1 kašiku suvog kvasca. Da stane 5 minuta pa dodati 1 jaje, 5 kašika ulja i brašno.
Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi.
U posudu staviti 100 gr kokosa, 300 gr kisele pavlake i 1 jaje. Izmešati da se masa sjedini.
Nadošlo testo razvaljati u ploču veličine 45x 30 cm, premazati sa omekšalim puterom i filom od kokosa.
Testo urolati i seći kolutiće debljine 2 cm, staviti u podmazan pleh i ostaviti da stanu 10 minuta i peći na 180 stepeni da dobiju zlatno žutu boju.
U posudu staviti šećer i vodu, kuvati od kad provri 5 minuta. Pred kraj kuvanja dodati vanilin šećer i sok od limuna.
Toplim sirupom preliti pečene pužiće i ostaviti da upiju sirup.
Šalje: Dana Drobnjak
Нема коментара:
Постави коментар