Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 11. јул 2018.

Kuligre : Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje :116.Mantije sa krompirom i prazilukom




Mantije sa krompirom i prazilukom

Testo:

  • 1 kg brašna
  • 1,5 kašičice soli
  • 450-500 ml vode

Nadev:

  • 500 g praziluka
  • 3 krompira
  • po ukusu soli
  • po ukusu bibera

Preliv:

  • 100-125 ml gustog jogurta
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • malo soli




















Priprema
Prosejati brašno, dodati so, pa postepeno sipajući toplu vodu umesiti testo srednje tvrdoće. Podeliti ga na 5 lopti, prekriti najlon folijom i ostaviti da miruje oko 45 minuta. Za to vreme pripremiti nadev tako što na maslacu kratko propržimo praziluk i sečen na kockice i narendan krompir. Posoliti, pobiberiti.
Na stolnjaku oklagijom razvučemo što tanje koru, premažemo otopljenim maslacem, a onda rukama što tanje razvučemo koru, na veličinu stola. Sa obe strane šireg dela kore stavimo nadev.
Potom povlačeći stolnjak ka sebi, smotamo prvo jednu stranu do pola, a potom i drugu. Presečemo svitke po dužini, da dobijemo dve rolnice.
Svaki svitak isečemo po želji,moji su bili pravougaonici dugi 3-3,5 cm...
Pomašćenim rukama uzmemo svaki pravougaonik, spojim prvo šire krajeve, a onda prstima ušuškamo testo, da dobijemo "jastučić". Prvu mantiju stavimo u sredinu okrugle tepsije, a potom okolo ređamo preostale...
Tako radimo dok ne popunimo celu tepsiju i potrošimo sav materijal. Premažemo ih otopljenim maslacem i stavimo da se peku na 200 stepeni da fino porumene.

Dok se peku, napraviti preliv od jogurta i belog luka.
Pečene mantije izvaditi iz pećnice...
Zaliti ih pripremljenim prelivom i vratiti u vrelu rernu da upiju preliv i porumene.
Vruće mantije poslužiti sa jogurtom, u ovom slučaju i sa sirom jer su punjene prazilukom i krompirom... Prijatno!


Dijana Ademović
Subotica
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer