Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

четвртак, 12. јул 2018.

Kuligre : Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje : 127. Savijača sa blitvom

Savijača sa blitvom
Inline image

Testo:

  • 1 kg brašna
  • 2 kašičice soli
  • po potrebi voda,oko 600 ml

Nadev:

  • 1 kg blitve
  • 500 g crnog luka
  • ulje
  • Priprema
Od brašna, vode i soli umesiti mekano testo, podeliti ga na jufke veličine tanjirića za kafu, nauljiti i ostaviti da odmara pola sata.
Za to vreme, oprati blitvu i naseckati. Dodati joj na kocke rezan crni luk, posoliti i dodati malo ulja, blago izgnječiti rukama.
Svaku jufku razvući oklagijom, nauljiti pa prebacivati preko ruku da se rastanji, može i direktno preko stola. Razvući tanke kore, poprskati ulje i posuti filom od blitve i luka.
Svaku koru zarolati i savijati u krug i ređati u tepsiju. Nauljiti savijaču i peći na jakoj vatri dok ne porumeni. Par minuta pred kraj poprskati vodom, vratiti na kratko u pećnicu. Služiti uz jogurt i sir.

Dijana Ademović
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer