Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 4. јул 2018.

Kuligre: Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje : 39. Zalivena Pita





ZALIVENA PITA

Za testo:

  • 600 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 2 ravne kašike suvog kvasca
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 4 kašike ulja
  • oko 300 ml toplog mleka
  • malo krem-margarina

Fil:

  • 400 g sitnog sira
  • 2 jajeta
  • 1 dl kisele pavlake

Za preliv:

  • 1,5 dl mleka
  • 2 jajeta


















Priprema
Prosejati brašno, staviti u njega suve sastojke, jaje ovlaš umušeno viljuškom, ulje, pa toplim mlekom umesiti elastično testo. Ostaviti na toplom da udupla zapreminu. Naraslo testo podeliti na sedam manjih i tri veće jufkice. Ostaviti ih da malo odmore.
Sedam jufkica razvući oklagijom, svaku, sem poslednje, premazati krem-margarinom, složiti korice jednu na drugu i razvući jednu veću koru.
Tepsija je promera 28 cm, a kora mora biti veća od nje, to jest, da krajevi vise preko ivice tepsije.
Oklagijom preneti koru u tepsiju, utisnuti je pa premazati 1/4 fila od sira, koji ste napravili tako sto ste umutili sir, jaja i pavlaku.
Preostale tri jufke rastanjiti na veličinu tepsije, pa slagati koru - fil, zavrsiti sa filom.
Krajeve testa koji prelaze ivicu tepsije prebaciti prema sredini da prekriju fil.
Napraviti nabore na piti i ostaviti da odmori. Izbockati viljuškom pitu na par mesta.
Ugrejati pećnicu, a nadošlu pitu zaliti prelivom od jaja i mleka.Peći zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Dijana Ademović
Subotica

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer