Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 4. јул 2018.

Kulgre : Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje: 38. Moja Bajramska Baklava





Moja bajramska baklava

Potrebno je:

  • 500 g kora za baklavu
  • 500-600 g oraha
  • 3 dl jogurta
  • 400 g šećera
  • 2 dl ulja
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 4 jajeta
  • 2 kesice praška za pecivo

Agda:

  • 700 ml vode
  • 1 pomorandža - sok
  • 600-650 g šećera

















Priprema
Prvo skuvati agdu. U šerpu staviti vodu i šećer i staviti da kuva. Kad provri, smanjiti vatru, dodati sok od pomorandže i kuvati 20-ak minuta, ili do gustine koju želite. Umutiti jaja sa šećerom da pobele, dodati jogurt, ulje, ekstrakt vanile, prašak za pecivo i još kratko mutiti. Tepsiju nauljiti, kore razdvojiti. Ostaviti dve kore sa strane. Slagati u tepsiju i svaku premazati tankim slojem fila, gledati da vam dostigne za sve kore.
Obilno posuti mlevenim orasima. Ponoviti postupak, kora, fil, orasi, sve dok ne potrošimo sav materijal. Poslednje dve kore staviti preko oraha, tanko premazati mešavinom ulja i vode i iseći na kocke.
Peći baklavu prvih 10 minuta na 200 stepeni, pa 20-30 minuta na 180, zavisi od pećnice, da fino porumeni. Preliti vruću baklavu hladnom agdom i ostaviti da lepo upije.
Dijana Ademović
Subotica

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer