Zeljanica
Sastojci
1 kg brašna,2 kašike ulja,2 kašičice soli,6 dl mlake vode,mast po potrebi
fil: 300 g sira,2 jajeta,zelje
Priprema
U posudi staviti brašno,so i ulje.Postepeno dodavati vodu i mesiti
testo.Umešeno testo prebaciti na radnu površinu i podeliti na 12
loptica.
Ostaviti ih da odstoje 10-15 minuta.Uzeti 3 loptice i razvući
ih oklagijom veličine tanjira.Premazati ih rastopljenom mašću i posuti
brašnom.Poredjati jednu preko druge i razvući oklagijom.Za fil
pomešati sir,jaja i seckano zelje.
Jednu četvrtinu fila rasporeditipreko kore i uviti koru.Uvijenu koru prebaciti u podmazanu tepsiju.Od
preostalih loptica napraviti još 3 kore i filovati preostalim
filom
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.Gotovu
piti prekriti krpom i ostaviti da odstoji 5-10 minuta.Služiti sa
jogurtom ili kiselim mlekom
Ivana Pešić
Нема коментара:
Постави коментар