Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

недеља, 8. јул 2018.

Kulgre: Tražđimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje: 95. Musaka sa bamijom

Musaka sa tikvicama

Kako je bamija jedno od nacionalnih jela u Bosni evo jednog predivnog i preukusnog jela!!!


Potrebno je:
2 tikvice
250. g mlevenog mesa
2 manje glavice crnog luka
1 manja šargarepa
1 kašika suvog začina
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice aleve paprike

250g.bamije

Za preliv:
3 jaja
2 kašike pavlake
2 dl mleka

Priprema

Propržiti crni luk pa dodati mleveno meso i rendanu šargarepu, a zatim i začine i na kraju bamiju isečenu na kolutove.

Kada smo sve sjedinili očistiti tikvicu i iseći je na kolutove poređati   u vatrostalnoj činiji sipati fil pa opet poređati isečene tikvice.

Na kraju  kada je musaka ispečena prelije sa prelivom od jajeta pavlake i mleka i dopeći još 10 minuta.

Suzana Šćekić

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer