Musaka sa tikvicama
Kako je bamija jedno od nacionalnih jela u Bosni evo jednog predivnog i preukusnog jela!!!
2 tikvice
250. g mlevenog mesa
2 manje glavice crnog luka
1 manja šargarepa
1 kašika suvog začina
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice aleve paprike
250g.bamije
Za preliv:
3 jaja
2 kašike pavlake
2 dl mleka
Priprema
Propržiti crni luk pa dodati mleveno meso i rendanu šargarepu, a zatim i začine i na kraju bamiju isečenu na kolutove.
Kada smo sve sjedinili očistiti tikvicu i iseći je na kolutove poređati u vatrostalnoj činiji sipati fil pa opet poređati isečene tikvice.
Na kraju kada je musaka ispečena prelije sa prelivom od jajeta pavlake i mleka i dopeći još 10 minuta.
Suzana Šćekić
Нема коментара:
Постави коментар