Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

недеља, 8. јул 2018.

Kulgre: Tražimo Najbolji Recept Bisanske Kuhinje: 96. Bosanska Bamija


​Bosanska bamija

Sastojci

500g.bamije
2glavice crnog luka
1veća šargarepa
2paradajza
4-5kašika maslinovog ulja
2česne belog luka 
2paprike(ko voli ljuto)

Priprema


Prodinstati na maslinovom ulju sitno iseckan crni luk,dodati iseckanu šargarepu ...dinstati 10min.
Dodati bamiju(ako je veća iseći je na dva dela a ako je manja onda je ostaviti celu),iseckanu na kolutove papriku i izrendani paradajz.Dinstati još 15min.(da se bamija ne raspadne).Začiniti sa začinom i biberom.
Propržiti na malo ulja kašiku brašna dodati iseckani beli luk pa dodati i kašičicu alev paprike.
Zapržiti mandžu.Promešati i dokuvati još 2-3min.
Poželjno je da uz mandžu jedemo i pogaču od heljde...
200g.belog brašna
100g.heljde
malo soli
1/2kašičice sode bikarbona
vode po potrebi(treba da je tvrdo testo)
Umesiti 
 pogaču sa heljdinim brašnom i sodom bikarbona dodati vode po potrebi (testo zamesiti čvršće)ispeći i servirati sa mandžom..... 




Sladjana Šćekić

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer