Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

недеља, 8. јул 2018.

Kuligre : Tražimo najbolji Recept Bosanske Kuhinje: 94. Sogan Dolma


Sogan dolma(punjen crveni luk)

Sastojci

6 većih glavica crvenog luka
1 veća šargarepa
400 g. mlevenog mešanog mesa
1 šolja pirinča
1 kašičica crvene paprike
1/2 kašičice bibera
100 g. seckane slanine
malo mirodjije
peršuna
1 kašičica suvog začina 

Priprema
                             Prvo lepo očistiti pa onda lagano izdubiti crveni luk. Sve što smo izvadili (sredinu) iz crvenog luka sitno iseckati. Staviti malo ulja da se zagreje pa dodati iseckan crveni luk zatim dodati i sitno iseckanu šargarepu. Dinstati dok luk ne dobije staklasti izgled, dodati začine pa mleveno meso.
Dinstati još malo da se smesa sjedini.
Puniti izdubljeni luk i redjati u keramičku posudu koju smo malo namazali mašću.
Sipati 2 dl. vode poklopiti i staviti u pećnicu da se pipremljeni luk peče.
Kada je keramička posuda stavljena u šporet tek onda lagano uključiti grejanje rerne. 
Peći na 200.C .... Potrebno je 1 h peći a zatim rernu isključiti i ostaviti da krčka još pola sata
Uživati uz obavezne projice....



Sladjana Šćekić

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer