Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 7. јул 2018.

Kulgre: Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje: 76. Domaća Alva


Domaća alva


Potrebno je:
  • 100 g oštrog brašna
  • 2 kašike margarina
  • 2 kašike griza
  • 2 kašike suvog grožđa
  • 5 kašika šećera
  • 2 do 3 kašike seckanih oraha


Priprema

1. Brašno staviti u posudu i na laganoj vatri peći uz neprestano mešanje.
2. Dok pečete brašno treba neprestano lagano mešati dok nedobije braon boju. Nemojte dodavati ulje ili bilo šta drugo i voditi računa da ne zagori. Pečeno brašno prosejati, da bude rastresitije.
3. U činijici zagrejati vodu oko pola litara i ostavite sa strane. U drugoj šerpici otopiti margarin i sipati brašno a zatim i sve ostale sastojke jednu po jednu sve mešajuči.
4. Kad ste dodali sve sastojke polako dodavati vodu i mešajte.  Alva će brzo upijati vodu. Dolivajte vodu postepeno dok svu vodu ne potrošite.
5. Kuvajte alvu petnaestak minuta. Gotovu alvu izručite na dasku i oblikujte. Pospite je kokosom, seckanim orasima ili po želji. Ostavite je da se malo ohladi i stegne, pa onda secite .

Adilja Hodža

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer