Turn off for: Croatian
Argentinski ćevapi
Sastojci
300 g mlevenog mesa,2 šargarepe,2 glavice crnog luka,200 g pirinča,50
g kulena,1 jaje,200 g prezle,100 ml ulja,so,ljuta aleva
paprika,origano,peršun
300 g mlevenog mesa,2 šargarepe,2 glavice crnog luka,200 g pirinča,50
g kulena,1 jaje,200 g prezle,100 ml ulja,so,ljuta aleva
paprika,origano,peršun
Priprema
Pirinač skuvati i ocediti.Crni luk,šargarepu i kulen sitno
iseckati.Dodati pirinač,mleveno meso,alevu papriku,origano,so i
peršun.Lagano promešati i ostaviti u frižider sat vremena da se
ohladi.Zatim dodati jaje i sve dobro sjediniti.Od dobijene smese
formirati ćevape,uvaljati ih u prezle pa redjati u pleh oblozžen
papirom za pečenje.Preliti ih uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200
stepeni oko pola sata.Poslužiti toplo uz prilog i salatu po želji.
iseckati.Dodati pirinač,mleveno meso,alevu papriku,origano,so i
peršun.Lagano promešati i ostaviti u frižider sat vremena da se
ohladi.Zatim dodati jaje i sve dobro sjediniti.Od dobijene smese
formirati ćevape,uvaljati ih u prezle pa redjati u pleh oblozžen
papirom za pečenje.Preliti ih uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200
stepeni oko pola sata.Poslužiti toplo uz prilog i salatu po želji.
Ivana Pešić
Нема коментара:
Постави коментар