Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

понедељак, 16. април 2018.

69. Kuligre: tražimo najboljiRecept Južne Amerike



Turn off for: Croatian
Cileansko jelo

Na praziluku proprziti na kockice iseceno pilece meso. Na kraju dodati vecu kolicinu seckanog persunovog lista.

Ocistiti sampinjone, iseckati ih te ih na malo ulja i pola decilitra belog vina proprziti u tavi.

Masline iseci na kolutice.

Mladi kukuruz obariti, ocediti, dodati mu 1 ulupano jaje, malo mleka, so i biber po ukusu. Pomocu blendera ili stapnog miksera izmiksati u kasastu masu.  Kratko kuvati – tek toliko da prokljuca.

U vatrostalnu (ili glinenu) posudu redati sledece slojeve: kockice proprzene piletine, sampinjone, masline i od gore preliti sa kasom od kukuruza. Sve zapeci da se stvori lepa korica.


Druga verzija je da se piletina zameni morskim plodovima. Poslala sam slike sa obe verzije (na tanjiru) ali se, na zalost, ne vidi velika razlika.

Tijana Pendžić


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer