Pastel de queijo -brazilsko punjeno pecivo
1 jaje
1, 5 dl hladne vode
1 dl ulja
1/2 kašičice šećera
malo soli
300 grama brašna
za fil
100 grama šampinjona
100 grama obarenog spanaća
50 grama dimljenog kačkavalja
malo crnog bibera i
mlevenog djumbira
2 kašike ulja
U posudu za mešenje razbiti jaje, dodati vodu i ulje, šećer i so, mutiti viljuškom da se sjedini.
U masu dodati brašno i zamesiti testo.Ostaviti neko vreme da odstoji.
Na ulju propržiti prvo seckane šampinjone, dodati seckan spanać propržiti 5-6 minuta, skloniti sa vatre, dodati rendani kačkavalj.
Testo razviti oklagijom na debljinu tupe strane noža. Iseći je na 30 jednakih kvadratića.
Na 15 kvadratića dodati po 1 kašičicu pripremljenog prohlađenog fila. Prekriti fil drugim kvadratićem koga ste prethodno nožem zasekli nekoliko puta po sredini. Ivice pritisnuti viljuškom da fil ne iscuri.
Poređati u pleh i premazati vodom i uljem. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Peći petnaestak minuta dok pecivo dobije rumenu boju.
Brzo se priprema, divnog je ukusa, a izgled je fantastičan.
Dragan Živković
Нема коментара:
Постави коментар