Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

понедељак, 16. април 2018.

70.Kuligre : Tražimo najbolji Recept Južne Amerike


Empanade
Potrebno je:
600 grama brašna+ da podmesite testo
200 mililitara mleka
100 mililitara vode
100 mililitara ulja
1 jaje
1 belance (žumance ostavite za premazivanje)
kašičica soli
kašika šćera
1 kockica suvog kvasca
Fil:
200 grama mlevenog junećeg mesa
2 glavice crnog luka
manja šargarepa
manji peršun
so, biber, suvi začini i
malo mlevene čili papričice
malo ulja

Priprema:
Vodu i mleko smlačite. Dodajte ulje, šećer, izmrvljen kvasac, promešajte i ostavite nekoliko minuta da kvasac naraste.
Nadošli kvasac prebacite u posudu u kojoj ćete mesiti testo. Sada u kvasac dodajte jaje i belance te lagano sve izmešajte. Brašno prosejte i dodajte so. Polako sipajte brašno u kvasc, malo po malo kašikom mešajući. Kada smesa postanegusta da nemože da se mesi kašikom, nastavite mesiti rukom. Umesite mekše testo da se odvaja od posude i nelepi se za prste.
Testo pokrijte krpom i ostavite 1 sat na sobnoj temperaturi da se udvostruči.
Dok čekate testo da naraste za to vreme pripremite pripremite fil:
Crni luk sitno iseckajte i prodinstajte na ulju da omekša. Dodajte mleveno meso i lagano dinstajte sa lukom. Šargarepu i peršun očistite , operite i narendajte na sitno te dodajte mlevenom mesu. Posolite, dodajte biber, suve začine i nastavite da dinstate poklopljeno na tihoj vatri. Povremeno promešajte. Dinstajte oko oko 25-30 minuta. dodajte čili papričicu i promešajte. Isključite ringlu i ostavite da stoji na šporetu dok testo ne bude spremno za punjenje.
Nadošlo testo premesite, rastanjite na debljine pola cm. i vadite čašom krugove. U svaki grug stavite po kašičicu fila. Preklopite testo i viljuškom pritisnite krajeve sa svih strana da fil ostane unutra.
Pripremljene empanade slažite u pleh obložen pek-papirom i premažite ih umućenim žumancetom . Ostavite da još malo odstoje na sobnoj temperaturi a zato vreme uključite rernu da se greje na 250 stepeni. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok blago ne porumene. Pečene empanade pokrijte krpom da malo omekšaju.
Vreme pripreme: 120 minuta

Adilja Hodža

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer