Potrebno je za nadev
200 g pilećeg mesa
1 crni luk
50 g krem sira
1 kašičica svežeg vlašca
1 kašičica senfa
po ukusu soli i bibera
Za testo
250 g mleka
250 g pileće supe
1 kašičica soli
100 g putera
350 g brašna
Za pohovanje
2 belanca
prezle
Umak
100 ml jogurta
malo belog bibera
malo belog luka u granulama
1 kašičica seckanog vlašca
1 kašičica roštilj sosa
Priprema
Piletinu skuvati sa crnim lukom,ohladiti i iseckati.Dodati krem sir,senf,vlašac i začiniti solju i biberom.Ostaviti na stranu.
Za testo prukuvati mleko sa supom,solju i puterom.Kad provri,sipati odjednom svu količinu brašna i energično mešati,da se dobije testo nalik onom za princes krofne.Izručiti ga na sto,da se malo ohladi,a onda formirati valjak koji podelimo na delove,broj zavisi od veličine koje želite,meni je ispalo 20.tak...
Svaki komad testa oblikovati u disk i staviti po malo nadeva,pa formirati "batačiće".
Belanca ovlaš umutiti viljuškom,svaki batačić umočiti pa uvaljati u prezle.Ostaviti na pola sata u frižider,a onda pržiti u ulju da dobiju lepu zlatnu boju,oko 50 min.
Poslužiti uz umak po želji,ja sam pomešala jogurt,beli luk i beli biber,dodala koju kap roštilj sosa.Poslužiti toplo.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар