Sastojci
1 glavica crnog luka,2 čena belog luka,350 g pilćceg belog mesa,1
paprika,1 paradajz,50 g kukuruza šećerca,200 g šampinjona,100 g
pirinča,so,biber,kumin,safran,
Priprema
Crni luk,paradajz i papriku očistiti i iseći na kockice,a beli luk
ispasirati.Šampinjone iseći na listiće,piletinu na krupnije kocke.Na
malo ulja propržiti crni i beli luk,zatim dodati piletinu i kratko je
pržiti dok ne promeni boju.Umešati papriku i paradajz i kuvati na
umerenoj temperaturi dok ne pusti sok,pa dodati šampinjone i
kukuruz.Začiniti po ukusu pa nastaviti kuvanje dok svi sastojci ne
omekšaju,a suvišna tečnost ne uvri.Pirinač obariti u slanoj vodi i
ocediti ga od suvišne tečnosti.Pred kraj dinstanja dodati pirina.
Ivana Pešić
Нема коментара:
Постави коментар