PUHERO ARGENTINO
u Argentini a kod nas Punjena bundeva
Potrebni sastojci
1 bundeva,
200g belog krupnijeg pasulja,
200gr crnog luka,
200 gr suve ovčetine,
150gr sveže šargarepe
ljuta začinska paprika 2 kašičice
so 1 kašičica
mleveni biber pola kašičice
2 crvene paprike
Priprema
Priprema
Pasulj oprati i pustiti da provri kad provri pustiti 10 minuta da vri i baciti prvu vodu, a pasulj isprati hladnom vodom .U šerpu sipati vodu staviti pasulj i pustiti da se krčka 45 minuta.
Luk iseckati i proprziti na ulju skloniti sa ringle pa u u luk dodati 2 male kašičice ljute začinske paprike dodati seckanu šargarepu promešati . U bundevu staviti polovinu oceđenog pasulja preko pasulja staviti prženi luk dodati crvene paprike koje smo napunili sa pasuljem dodati seckanu ovčetinu i sve slozit u bundevu posoliti i pobiberiti. prekriti pasuljem i naliti sa hladnom vodom da ogrezne Poklopiti sa drškom budeve. Dršku bundeve pokriti sa alu folijom i staviti u rernu na 200 stepeni oko 150 minuta . Prijatno!
Dijana Popović
Dijana Popović
Нема коментара:
Постави коментар