Argentinski kolač od kukuruznog brašna sa umakom od narandze
Sastojci
2 jajeta,80 ml ulja,200 ml slatke pavlake,100 g kukuruznog brašna,100
g pšeničnog brašna,100 g mlevenih badema,150 g šećera,1 kesica praška
za pecivo,1 vanil šećer
umak:
2 narandze,100 g šećera,300 ml vode
Jaja,ulje i slatku pavlaku promešati žicom za mućenje.Zatim dodati
kukuruzno brašno,pšenično brašno,bademe,šećer,pecivo i vanil šećer.Sve
dobro sjediniti i sipati u pleh obložen pek-papirom.Peći u zagrejanoj
rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Narandze oprati,iseći na kriške,sipati vodu i kuvati 15 minuta.Zatim
narandze usitniti štapnim mikserom,dodati šećer i kuvati jos 10-ak
minuta.
Ivana Pešić
Ohladjen kolac iseci na kocke i posluziti sa umakom od narandze i svezim vocem.
2 jajeta,80 ml ulja,200 ml slatke pavlake,100 g kukuruznog brašna,100
g pšeničnog brašna,100 g mlevenih badema,150 g šećera,1 kesica praška
za pecivo,1 vanil šećer
umak:
2 narandze,100 g šećera,300 ml vode
Jaja,ulje i slatku pavlaku promešati žicom za mućenje.Zatim dodati
kukuruzno brašno,pšenično brašno,bademe,šećer,pecivo i vanil šećer.Sve
dobro sjediniti i sipati u pleh obložen pek-papirom.Peći u zagrejanoj
rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Narandze oprati,iseći na kriške,sipati vodu i kuvati 15 minuta.Zatim
narandze usitniti štapnim mikserom,dodati šećer i kuvati jos 10-ak
minuta.
Ivana Pešić
Ohladjen kolac iseci na kocke i posluziti sa umakom od narandze i svezim vocem.
Нема коментара:
Постави коментар