Piletina u sosu
500 g pilećeg filea,1 glavica crnog luka,5 čenova belog luka,200 ml
supe od povrća
sos: 200 ml paradajz soka,5 kašičica susama,1/2 kašičice aleve
paprike,1/2 kšsičice čilija u prahu,1 kačicica origana,1/2 kašičice
mlevenog kima,1 kašika prezli,40 g crne čokolade,1 list lovora
Priprema
Na ulju propržiti sitno seckan crni i beli luk, pa dodati posoljenu
piletinu i zaliti supom od povrća. Kad provri, smanjiti temperaturu i
kuvati još pola sata.
Pomešati paradajz sok, dodati proprženi susam, alevu papriku, čili,
prezle, mleveni kim i origano. Izvaditi piletinu i ostaviti na toplo
mesto. U masnćci koja je ostala ušserpi sipati sos. Dodati čokoladu i
promešati. U sos vratiti piletinu i dodati list lovora. Po ukusu
posoliti i pobiberiti, pa kuvati na laganoj vatri joč pola sata.
Izvaditi list lovora i poslužiti s kuvanim pirinčem.
Ivana Pešić
Нема коментара:
Постави коментар