Scroll down for Recipe in English
Samo nekoliko sastojaka i dobićete ovo fantastično jelo. Ovde nisu potrebni nikakvi dodatni začini
Sastojci
1 kg livadskog kupusa
200 g listića badema
200 g korico
1 sitno iseckan beli luk
Priprema
Dobro operemo livadski kupus i isečemo tanko, odstranjujući drške.
Na maslinovom ulju kratko prepečemo korico, kosi smo isekli na tanje krugove
Izvadimo na kuhinjski papir da se ocede.
Ispraznimo tiganj pa ubacimo bademe i mešajući pustimo da se prže dok ne porumene
Iseckani beli luk propržimo, ubacimo livadski kupus pa na laganoj temperaturi, dinstamo oko 10 minuta
Sve satojke izmešamo i poslužimo još toplo.
**********************************
Kale, chorizo, and almonds
With very few ingredients you can make this simple dish, tat is very tasty too.
Ingredients
1 kg Kale
200 g silvered almonds
200 g chorizo
1 garlic clove
Create
Wash Kale and discard stems. Cut into thin strips
Bake chorizo in olive oil till brown. Discard oil and in the same pan, bake almonds till golden
Take out of the pan
Saute garlic in little oil and add Kale. On low temperature saute about 10 minutes.
Mix all together and serve warm
Нема коментара:
Постави коментар